Ingredienser:
180 g smør
200 g sukker
50 g brun farin
2 æg
1 spsk. Vaniljesukker
1 tsk. Bagepulver
2 tsk. Salt
150 g. havregryn (helst grovvalset)
350 g. hvedemel (ca.)
1 dl. Græsk yoghurt
1,5 dl mælk
220 g mørk chokolade og 180 g. hasselnødder
Sådan gør du:
Pisk smør, brun farin og sukker sammen og tilsæt derefter de to æg.
Kom nu bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen og pisk yderligere hvorefter mælk og græsk yoghurt piskes med rundt. Derefter tilsættes havregryn og mel
Til sidst hakkes hasselnødder og chokolade groft
og både chokolade og nødder vendes i dejen (gem lidt af nødderne til at drysse over)
Når dejen er fordelt på en bageplade med en størrelse på en lille spiseske, drysses lidt hasselnødder over og pladen sættes i en 180 graders varmluft ovn i 9-11 minutter.
Når de er gyldenbrune tages de ud af ovnen og køles af på en rist så de kan blive sprøde.
De obbevares i en lukket beholder fx. patentglas.
Og om de er syndige? ja bestemt, men for mig er det ganske simpelt: med disse cookies forbedres livskvaliteten så meget, at alt andet næsten kan være ligegyldigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar