torsdag den 25. juli 2013

Gulerodskage med citronfrosting og bær


Findes der noget bedre end en tæt, klæg og smagfuld gulerodskage med et ordentlig lag iskoldt frosting på og så lige toppet med nyplukkede bær? I hvert fald ikke på en varm sommerdag i Kandestederne. Jeg bagte kagen som en sommerdessert, da vores gode venner hjemme fra Århus kom på besøg, som en del af deres roadtrip rundt i det danske sommerland. Det viste sig at være en succes, men alligevel blev der en halv kage i overskud. Forståeligt nok, når jeg også lavede dobbeltportion. Men SKØNT når alt ikke bliver spist op, for så er der jo til de kommende dage – det kan i tro at jeg og ikke mindst resten af familien fik stor glæde af.

Ingredienser:
Til kagen:
1 dl olie
380 g. revne gullerødder
En sjat mælk
250 g. brun farin
375 g mel
2 vaniljestænger
2 tsk. Bagepulver
2 tsk. Kanel
½ tsk. Natron
4 æg

Til frosting:
150 g. flødeost
130 g. smør
250 g. flormelis
1 vaniljestang
2 dl græsk yoghurt
Skallen af 1 citron
Jordbær og blåbær til topping.

Sådan gør du:


Start med at skrælle gulerødderne og riv dem derefter på et rivejern.


Pisk æg og brun farin til en luftig masse


Tilsæt nu vaniljestænger, kanel, natron og bagepulver og derefter mel. Tilsidst de revne gulerødder.


Når kagedejen er hældt i en form beklædt med bagepapir skal den bages i 185 grader i ca. 55 min.


Til frostingen piskes flødeost, smør og flormelis til massen er ensartet og cremet. Derefter rives citronen og blandes i sammen med kornene fra vaniljestangen.


Frostingen fordeles på kagen når kagen er kølet af.


Til sidst skylles bærrene og fordeles over kagen.


Den sættes i køleskabet indtil servering... og hvor var den bare lækker og svampet indeni. Mmm.


Til alle jer der er blevet trætte af is her i sommerheden og derfor har brug for lidt nyt og lækkert til ganen er denne kage perfekt. Frostingen og de friske bær gør hele forskellen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar